perjantai 10. heinäkuuta 2009

Kolmas päivä pulkassa

Kuivia, puhtaita, kylläisia ja tyytyväisiä pyöräilijöitä on nyt Tampinmyllyn leirialue pullollaan. Jatkoa ajatellen täytyy panna muistiin, että saunassa voisi käydä toisena iltana, koska Hänkässä on (toivottavasti) taas mahdollisuus saunomiseen. Itse asiassa saunominen olisi eilenkin ollut mahdollista sillä, kun aamulla kävimme tyrkyttämässä maksua Päijänteen mökki- js ulkoiulualue (p. 040-5101116) kävi ilmi, että olimme yöpyneet parinsadan metrin päässä mökeistä ja saunasta! Maksua ei ystävällinen isäntä laavusta ottanut, mutta ensi kerralla tällä reitillä kulkiessa kannattaa soitella ja sopia laavun ja saunan vuokraamisesta.

Verrattuna pariin edelliseen Hänkän-pyöräilyyn ei tämän kertainen reittivalintamme häpeä aiempiin vaihtoehtoihin yhtään, pikemminkin päinvastoin. Tiet ovat olleet rauhallisia ja kunnoltaan hyviä. Maastonmuodot ovat olleet jokseenkin mäkiset, mutta miellyttävän maltilliset verrattuna esimerkiksi Mäntyharjun jyrkkäprofiilisiin etappeihin. Maisemat ovat olleet mainiot, erityisesti Pulkkilanharju oli komea. Suurin huoli tällä reitillä on tietysti se, että mahdollisuudet päästä telomaan nilkat tai muut ruumiinosat (terkkuja Sorville) Martin Gallerian keinussa ovat lähes olemattomat. Ensi vuotta varten täytyy yrittää yhdistää läntisen ja itäisen reitin hyvät puolet.

Päivän arvoitus arvon lukijoillemme kuuluu: Mitä tarkoittaa selkokielellä lausahdus "Pitkien kipujen leikkauspisteessä sijaitsee pyöreämpi ns. 'pojottava' kipu, jonka voidaan sanoa sijaitsevan pojottimessa".

Ei kommentteja: