torstai 26. kesäkuuta 2008

Summa Summarum

Päivä alkaa nyt olla takana. Päivän kokonaismatkaksi tuli 120km, poljetulla keskinopeudella 20km/h. Aikaa koko päivään meni 11 tuntia, pitäen sisällään ruokatauot ja Ruskovillan pysähdyksen. Suurin kulutus sykemittarista tälle päivää oli 7500 kcal. Eli tälläisellä päivällä on kokonainen kilo tullut rasvaa poltettua.

Tänä vuonna meillä on kokonainen vuorokausi enemmän aikaa, kuin viime vuonna. Siksi päivämatkat pysyvät varsin miellyttävinä. Ei tarvitse kiukulla kelloa ja matkaa vastaan polkea yötä myöten. Hänkänpyöräilyn vanha totuus sanookin, että kilometrien laskeminen aloitetaan vasta sadasta.

Mutta kyllä jaloissa jo tuntuu tämänkin päivän matka. Tosin taitaa olla niin, että ikä tuo väsymystä. Vanhukset ovat jo nukkumassa, Apilla vielä virtaa riittää katsoa jalkapalloa :)

Aivan luksusta oli päästä tänne Samulle ja Annelle yöksi. Sauna kesken reissua, ja grillaaminen kruunasi kyllä ehdottomasti päivän. Saunan jälkeen pääsi ensimmäiset Ruskovilla tuotteet koeajoon. Ensi tuntuma erittäin miellyttävä, ehkäpä saamme TP-lehteen aikanaan tarkemmat arviot.

Samu oli varannut meille pari laskuvarjojääkärien käyttämää Hilleberg Keron 4 telttaa, jotka tietenkin innostuneena pystytimme tutustuaksemme meille uuteen varusteeseen. Nimelliskapasiteetiltaan kyseessä on neljän hengen teltta. Mutta kuten Anne osuvasti ilmoitti, telttaan mahtuu joko:
a) Samu ja Anne
b) Anne, Suski ja Londe
tai sitten kahdeksan varusmiestä helposti..

Tämän päivän ikävä puoli oli, että Liisa joutui keskeyttämään reissun. Olisi ollut kiva saada pidettyä Liisa joukossamme. Napavaihteinen city-pyörä ei vain sovellu retkipyöräilyyn mm. korkean ajoasennon ja raskaiden välityksien takia. Itseasiassa oli hieno suoritus, että Liisa pysyi joukossamme mukana ensimmäiset 60km.

Toistaiseksi pyörät ovat toimineet hyvin, eikä rengasrikkoja tai suurempiakaan ongelmia ole ollut. Kop kop. 

Tauoilla olemme lukeneet ääneen koko ryhmälle blogiin tulleet kommentit. Ne piristivät matkantekoa. Kiitokset niistä!

Lyhyesti sanottuna: Todella mukava päivä. Yhdessä on ollut kiva polkea, nähdä ja kokea. Hyvin osaamme jo ajaa ryhmänä. Nyt nukkumaan, ja huomenna kohti uusia seikkailuja. 

Retkikunnalla kaikki hyvin.
 

1 kommentti:

Jukka kirjoitti...

Pitäkäähän pyörät pyörimässä siellä. Täällä etelässä pitää tyytyä parin kympin työmatka rupeamiin. Mutta ehkä tässä vielä ehtii.

Mut montako sudaria mahtuu Keroniin..?

- Jukka