lauantai 12. kesäkuuta 2010

Risuja VR:lle

No niin, jos tullessa yllätti VR:n hyvä palvelu, niin nyt on palattu normaalipalveluun:

Kokeneina Hänkänpyöräilijöinä olemme Mikkelissä ostamassa lippuja. Tosin VR:n lipunmyynti vietttää näköjään 1,5h siestaa keskellä päivää. Joten niin mekin. Onko tämä tapa tullut italialaisten junavaunujen kanssa, vai mikä juttu tämä on?

Syy tähän siestaan on se, että lukemattomien tietoyhteiskunta eurojen panostuksesta huolimatta, on vielä vuonna 2010 mahdotonta polkupyöräilijän ostaa junalippua Haukivuorelta!!

Haukivuorella kun ei ole enää asemaa tai edes lippuautomaattia. Tosin ei VR:n lippuautomaatit ole kuulleetkaan pyörälipuista. Saksassa tietenkin pystyi ostamaan pyöräliput siinä missä minkä tahansa muunkin lipun.

Konduktööriltä sitä ei voi ostaa, koska heillä ei ole yhteyttä varausjärjestelmään!! Eli he eivät voi myydä lippua, koska seuraavalta asemalta voisi tulla joku jolla on lippu. Tosin pendolinoissa on pakollinen paikkalippu, joka ei oikeuta tiettyyn paikkaan...

No internetistä voisi ostaa kännykkälipun, mutta eihän järjestelmä myy pyörälippuja.

Asiakaspalvelusta voisin varata paikat ja lunastaa ne esim. R-kioskilta, paitsi että Haukivuorella ei ole R-kioskia.

Joten odotamme etelä-eurooppalaisen siastan päättymistä sateisessa savossa. Tätäkö se yhdistynyt eurooppa on?

1 kommentti:

Ilkka kirjoitti...

Ovela veto yrittää lippujen hankintaa jo Mikkelistä. Mielikuvitus ja kärsivällisyys ovat valttia VR:n kanssa asioitaessa ;)