perjantai 7. kesäkuuta 2019

Tiet erkanevat

282 km, Jämsän juna-asema

Eilinen yöpaikan vaihto oli onnistunut ja päivä lähti mukavasti käyntiin Rekolan uimarannalla Kuhmoisissa. Aamu olisi saattanut olla hiukan vauhdikkaampi hyttysten seassa Kellosalmella.
Ohjelmaan oli speksattu asemuseo, jonka ovella kolkuttelu ei tuottanut toivottua tulosta. Pihalla oli kuitenkin kivoja tykkejä. Aamupäivä poljettiin tien 24 laitaa melko vilkkaassa liikenteessä. Motoristeja oli melkoisesti liikkeellä ja poliisi suoritti (ainakin sanoi suorittavansa) tehovalvontaa.
Jämsään päästyämme moottorien pärinä oli melkoista. Padasjoki jäi kakkoseksi liikennepuiston koossa ja temppuratakin löytyi. Kävimme uimassa tekojärvellä läheisessä puistossa ja siirryimme viileisiin sisätiloihin syömään kiinalaista.
Allekirjoittaneen matka päättyi tällä kertaa Jämsään ja muut jatkoivat matkaa kohti Himosta ja Jyväskylää. Kuulemma motoristifestarit olivat jo sulkeneet koko Himoksen alueen tiet. Jämsän juna-asema on ehkä siitä vähän flegmaattisemmasta päästä. Yhteenvetona reissu meni hyvin ja säät suosi meitä.


Note to self:
- 80 litran kanoottisäkki on vähän iso pakkarilla
- vanhat valtatiet on yleensä ihan hyviä polkea
- älä pysähdy Kellosalmelle
- Jämsän kinkistä ei saa sipulirenkaita
- kansalliset pyöräreitit on poikkeuksetta ansoja
-Jopolla ajetaan 22 km/h ylä- ja alamäissä

Julle



Ei kommentteja: