tiistai 4. kesäkuuta 2013

Uusi vuosi, uudet kujeet

Näin kesän aluksi on taas aika Hänkän-pyöräilyn! Ensimmäiset polkaisut pohjoiseen ovat huomenna aamusalla. Matkan ensimmäisenä etappina olkoon Askola. Menemme sinne Porvoon kautta, kuten tavaksi on muodostunut. 
Tämän vuoden reissu ei osallistujaennätyksiä riko, mutta yhtäkään (yleensä matkaa hieman hidastavaa) ensikertalaista ei ole mukana. Sen sijaan viisi matkaavaa konkaria saavuttavat ultimaattisia nopeuksia, sillä telaketjussa kulkeminen on heille lasten leikkiä. Joukkoomme kuuluu minun lisäksi Spock, Artsi, Vili ja Henu. 
 
Omat fiilikset matkaa kohtaan ovat kovin odottavat. Reissuun ei osaa ikinä varautua henkisesti, vaikka matka ei vaadikkaan mitään suurta fyysistä ihmettä toteutuakseen. Tuntuu jotenkin oudolta lähteä polkemaan, kun näyttää siltä, ettei mitään tavaraa ole matkassa. En ole edes harkinnut pakkaamista vielä. Suuret suunnitelmat minulla kuitenkin on. Elektroniikkafriikkinä en voinut vastustaa pehmeällä Darth Vaderin äänellä puhuvaa TomTom:in navigaattoria, jota isäni minulle niin avokätisesti tarjosi matkalle. Antakaamme pimeän puolen oikoreittien avautua retkiseurueellemme! Hänet on nyt sidottu nippusiteen turvin ohjaustangolle. Ehkä pitäisi ottaa myös varalle hieman karttoja, joista ei akku voi loppua. 

Suuruudenhullut Kontti ja Api ovat taas aikomassa suorittaa Hänkän-pyöräilyn taktiikalla "fast & light". He eivät siis nauti pyöräilystä, sillä jokainen tuhlattu sekunti ja jokainen ylimääräinen gramma pyörän selässä on maailmanloppu. Onneksi ensi vuonna koko joukko matkaa samaan tapaan "slow & heavy" -tyylillä. 

- Julle

1 kommentti:

Viski kirjoitti...

Hyvähyvä, maantiet rullalle!

Hyvää peruskuntotreeniä Jukolaa varten. :)